Etäpalvelut sopivat kaukana asuville ja säästävät aikaa

Kaikki fysioterapiakäynnit tai valmennukset on mahdollista toteuttaa etänä. Etäfysioterapian on tutkimusten mukaan todettu olevan yhtä tehokasta kuin perinteisen fysioterapian.

Useille sopiva vaihtoehto on myös ns. etäfysioterapian hybridimalli, jossa esimerkiksi ensimmäinen ja viimeinen tapaaminen toteutetaan kasvotusten, ja muut tapaamiset etänä. Tämä malli sopii erityisen hyvin vaikkapa kaukana asuville, jotka voivat kuitenkin toisinaan käydä paikalla. Etätapaamiset sopivat hyvin myös kiireiseen arkeen, jolloin siirtymisiin ei tarvitse käyttää aikaa.

Miten etäyhteys otetaan?

Varattuasi ajan etänä tapahtuvaan fysioterapiaan tai valmennukseen, saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Sähköposti otsikoidaan aina “Tapaaminen”. Osallistu tapaamiseen sovittuna ajankohtana klikkaamalla linkkiä. Tapaamiset tapahtuvat Microsoft Teams-yhteydellä. Jos sinulla ei ole Teams-sovellusta tietokoneellasi, valitse osallistuminen nettiselaimen kautta. Kännykällä ja tabletilla osallistumiseen tarvitset aina sovelluksen. Sovelluksen lataaminen on ilmaista.

Katso tästä videosta ohjeet etäfysioterapiaan tai –valmennukseen osallistumiseksi:

Verkkokurssin avulla kuntoutat keskivartalosi

Erkauma kuntoon!-verkkokurssi on Into Hyvinvoinnin äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeuttien kokoama tieto- ja ohjepaketti keskivartalon kuntouttamisesta kiinnostuneille. Verkkokurssin aloitusajankohdista ilmoitetaan sosiaalisen median kanavillamme.

Kurssi sopii sinulle jos epäilet tai tiedät sinulla olevan vatsalihasten erkaumaa, sinusta ehkä tuntuu ettet löydä yhteyttä keskivartaloosi tai sinulla on lantion tai alaselän alueen kipuja. Taustalla voi olla synnytys/synnytyksiä lähihistoriassa tai niistä voi olla kulunut jo vuosia. Saatat haluta kuntouttaa keskivartaloasi myös muista syistä. Erkauma voi tulla myös esimerkiksi kovasta yksipuolisesta treenistä.

Kurssilla saat tietoa ja käytännön ohjeita erkauman omatoimiseen kuntouttamiseen. Kurssi sisältää mm. lantionpohjan ja keskivartalon harjoitteita jotka etenevät helpoista haastavampiin kurssin edetessä. Saat myös vinkkejä rentoutumiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen, ohjeita arjen toimiin ja liikunnallisten harrastusten aloittamiseen, sekä tietoa erkaumasta ja keskivartalon toiminnasta.

Verkkokurssin voi maksaa verkkokaupassa pankkikortilla tai nettipankkitunnuksilla. Maksuvälineinä käyvät myös sähköiset liikuntaedut, kuten ePassi, SmartumPay, Edenred ja EazyBreak.

Lantionpohjan fysioterapiaa etänä

Lantionpohjan fysioterapiasta saat apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, kuten virtsankarkailuun, laskeumiin ja erilaisiin kiputiloihin. Myös etäfysioterapian avulla voit päästä eroon lantionpohjan ongelmista.

Etänä tapahtuvassa lantionpohjan fysioterapiassa suosittelemme aloitustapaamisen tapahtuvan kasvokkain. Lantionpohjan lihastoiminnan tutkimiseen kuuluu usein emg-mittaus, jota ei voi toteuttaa etänä. Lantionpohjan fysioterapiaan on mahdollista vuokrata emg-laite kotona tapahtuvaan lihasvoimaharjoitteluun, mikä tukee kuntoutumista etänä. Emg-laitteen vuokraaminen vaatii aina laitteen käytön harjoittelun yhdessä lantionpohjan fysioterapeutin kanssa.