Etäpalvelut sopivat kaukana asuville ja säästävät aikaa

Kaikki fysioterapiakäynnit tai valmennukset on mahdollista toteuttaa etänä. Etäfysioterapian on tutkimusten mukaan todettu olevan yhtä tehokasta kuin perinteisen fysioterapian.

Useille sopiva vaihtoehto on myös ns. etäfysioterapian hybridimalli, jossa esimerkiksi ensimmäinen ja viimeinen tapaaminen toteutetaan kasvotusten, ja muut tapaamiset etänä. Tämä malli sopii erityisen hyvin vaikkapa kaukana asuville, jotka voivat kuitenkin toisinaan käydä paikalla. Etätapaamiset sopivat hyvin myös kiireiseen arkeen, jolloin siirtymisiin ei tarvitse käyttää aikaa.

Miten etäyhteys otetaan?

Varattuasi ajan etänä tapahtuvaan fysioterapiaan tai valmennukseen, saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Sähköposti otsikoidaan aina “Tapaaminen”. Osallistu tapaamiseen sovittuna ajankohtana klikkaamalla linkkiä. Tapaamiset tapahtuvat Microsoft Teams-yhteydellä. Jos sinulla ei ole Teams-sovellusta tietokoneellasi, valitse osallistuminen nettiselaimen kautta. Kännykällä ja tabletilla osallistumiseen tarvitset aina sovelluksen. Sovelluksen lataaminen on ilmaista.

Katso tästä videosta ohjeet etäfysioterapiaan tai –valmennukseen osallistumiseksi:

Lantionpohjan fysioterapiaa etänä

Lantionpohjan fysioterapiasta saat apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, kuten virtsankarkailuun, laskeumiin ja erilaisiin kiputiloihin. Myös etäfysioterapian avulla voit päästä eroon lantionpohjan ongelmista.

Etänä tapahtuvassa lantionpohjan fysioterapiassa suosittelemme aloitustapaamisen tapahtuvan kasvokkain. Lantionpohjan lihastoiminnan tutkimiseen kuuluu usein emg-mittaus, jota ei voi toteuttaa etänä. Lantionpohjan fysioterapiaan on mahdollista vuokrata emg-laite kotona tapahtuvaan lihasvoimaharjoitteluun, mikä tukee kuntoutumista etänä. Emg-laitteen vuokraaminen vaatii aina laitteen käytön harjoittelun yhdessä lantionpohjan fysioterapeutin kanssa.